HVOSTOVI VALIMISLUBADUS NR.2- igale Riigikogu liikmele taburet!


Siinsamas facebookis oli mõni aeg tagasi miski arutlus Juku-Kalle algatusel, millest ma sain teada, et 1.märtsil läheb rabamiseks taburettide pärast.
Oletati, et nimetamata jäänud feminist ja sama anonüümseks jäetud muulase poeg hakkavad kaklema tabureti pärast. Ma siis küsisin arutlusringis osalenud džentelmenidelt, et mis värk on, kas Riigikogus istutakse tõesti sellistel ebamugavatel istmetel?

Selgus, et siiski mitte - "taburet" on lihtsalt eufemism. Tõepoolest, kiire pilk Riigikogu istungisaali veenab  meid selles, et istutakse seal õige mugavates tingimustes.

Ja siit algavadki probleemid! Mis viga venitada istungeid ja arutlusi, hiliste öötundideni ja sealt veel edasi, ilukõneleda, lihtsalt jorutada ja, vabandust, m...sid laiaks istuda. On ajakirjanikud neid küll tabanud tegemas jumal teab mida, keegi joonistab karikatuure, keegi surfab võrgus, arvutiga mängitakse, Juku-Kalle kunagi kirjutas isegi reportaaži riigieelarve maratontorpedeerimiselt.
Mõnus ju, naaldud tahapoole, lamaskled ettepoole, kui tahad lased üldse silma looja. Samas maksumaksja taskust va kõlisev muudkui jookseb..., vaevapalgaks raske töörabamise eest.

Mis on lahendus? Ilmselge! Riigikogu saadikud tulebki panna istuma tabureti peale. Kuigi illustratsioon siin kujutab neljajalgset ja suht laia platega mööblieset, siis optimaalne oleks väiksem mudel, kolmejalgne,
kusjuures üks jalg võiks olla veidi lühem. No et taskaalu hoidmine oleks raskem.
Laudadest peaks ka loobuma. Avinurme puidutööstusest toome kännud, madalad, nii et seal otsas eriti ei lösuta. Istutakse tasakaalu hoides tabureti peal ja hoitakse kännuservast kinni. Vaid juhatal ja asejuhatajatel säilivad praegused tugitoolid. Sest nad ei ole jutulinnud, Riigikogu töökorraldus ei anna selleks võimalust.

Mis oleks efekt?
Tööviljakuse järsk tõus. Vähem möla, pikem samm.
Ilukõnelemise kui žanri kadu.
Hoogsalt kulgevad istungid.
Naeratus valijate näol.
IGALE RIIGIKOGU LIIKMELE TABURET!!!

P.S.
See on mu valimislubaduse nr.2 uus versioon!
Vana versioon põhjustas paljude inimeste pahameele, sest selle
illustratsioon oli vale.
Ma oletan, et me saame aru, mis seal oli valesti.
Uuel pildil kujutatud kumerused on leitud võrgust, neil PUUDUB vähimgi
seos sotsiaaldemokraatliku erakonnnaga. See on lihtsalt üks pilt.

1 kommentaar:

  1. Aga, pontu? :)

    Raul Raudsepp, ei viitsi mina endigalepoole sisselogistada

    VastaKustuta