Jää hakkab liikuma, vannutatud mehed!

Saigi uudiskünnis ületatud. Nii eestikeelses Delfis…


…kui ka venekeelses.

Muidugi ma lugesin, otse pidin lugema, nende uudiste juures olevaid kommentaare.
On huvitavaid mõttekäike.

Näiteks:

eid_153d9fbb8cab12

11.11.2014 19:20
Sügav pettumus Hvostovis.
See, et sissetoodud nuppude taga istuvad, ei tee seda veel nende elektriks. Kasvõi TPI eneregeetikud, kellest tõenäoliselt suurem osa ei ole sisserännanud vaid põlisrahva järglased, on tehnoloogia välja töötanud! 
Aga selline väljaütlemine tema poolt madal. Poleks uskunud.

Või näiteks:

Aqualung Aqualung

11.11.2014 19:27
Ilmselt kõneles sotside "Suslov" (Brežnevi peaideoloog) Allik, Jaak Genrihhovitš, verinoorele parteiseltsimehele Hvostovile, et eestlased polnd enne 17. juunit 1940 - mil siiamaile lubjaviltides tsivilisatsioon, täägid täitornide vahel läikimas, sisse marssis - sihukest ilmaimet kui elekter näindki, keerutasid teised lambarasvalampide valgel pöidlaid ja sügasid oma kõhnu prseid.... Ja et kui lubjavilditsivilisatsioon poleks 1944. aastal siamaile tagasi jõudnud ja eestlasi ešelonide kaupa Siberisse tööõpetustundi saatnud, siis sügaksime koos Jürgen Ligiga siiamaani... 

Oi, bljääääääd, nüüd sai Hvostov sotside riistalaost küll ideoloogilise sepahaamri, millega "põliseesti poegade" suud sulgeda!

SELLISED arvamused.
Ma ei lugenud kõike, aga üldine tendents on see, mille eest mind üks sõber hoiatas – ei saada aru, mis rida sa nüüd ajad.
Üks võimalus (aga ainult üks võimalus, on teisigi!) minu ettevõtmist seletada on see, et võetagu seda kui kirjanduslikku tegevust. 
Eeltööd.  Kui materjali kogumist uueks raamatuks.

Tegelikult ma just praegu kirjutan ühte. Kui see valmis saab, siis on ehk olemas aines uuega alustamiseks.
See, mis praegu minuga toimub, on üpris õpetlik.
Koomiline ka.

Näiteks selline anonüümne kommentaar sealtsamast “delfinaariumist”:

Kallis hvostov hvostovitch

11.11.2014 20:58
Need Narva sisserändurid ei tulnud ju ise vaid sinu vanaisa vend Jossif Vissarjoonovits saatis nad siis käsukorras. Miks oh miks peavad vene päritolu ajakirjanikud sama lollid olema kui eesti omad? Ja üleüldse, sa oled andnud vande eesti riigile. Kaitseväes. Mäletad veel seda aega. Ütle otse,kas Putini nõuniku poolt ähvardatud sõja puhkemisel oled oma jao meestele oht. Niikaua kui sa seda vannet nüüd ja kohe avalikus eetris ei kinnita, tuleb sind selle artikli põhjal tunnistada riigivastase vandenõu osaks ja käsitleda esimese riigikaitseõppuse ajal riigireeturina. Capiche buterbrod vert!

NO SEE ON JU puhas ilukirjandus!

Muuseas, Mart Juur, kirjandusministeeriumi kõrge ametnik ja hea sõber, kirjutas Postimehe viimases Juurikas, kuidas ta tuntud inimestega kaasa minnes püüdis ka erakonda astuda.
Olevat sotside kontoris kohanud Andrei Sisserändovitši.
Tegelikult pidanuks ta kirjutama Andrei Sisserändepojavitš.
(Huvitav, kas välisministeeriumi Marina Kaljurand/Rajevskaja – keda mingi hetk pakuti lausa välisministriks, on Sisserändovna või Sisserändetütrovna?)

Oh oleks ma Oskar Luts! Oleks ma Jaroslav Hašek! Või Jevgeni Ilf.
Tegelikult meeldib mulle musta huumori poolest kõige enam Michael Frayn.
Ma loodan, et projekt “Oravatele eestimeelne elekter”, aitab mind natukenegi tõusta nende suurte humoristide tasemeni.

Lugejate abi on teretulnud.


Kaastööd juba laekuvad.

Ja eks elektritootmise masina ostmiseks seni laekunud 2 eurot on kah kena algus.

3 kommentaari:

  1. Komment Nummer 1

    Hakatuseks peaks vist Andrei Hvostovi tänama tähelepanu eest. Tahtsingi esiti alustada „Tänan minule ja mu kommentaarile osutatud tähelepanu eest, seltsimees Hvostov“ - rehkendades asjaoluga, et ka Eestis tegutsevaid sotse kui Sotsialistliku Internatsionaali liikmeid oleks paslik „seltsimeesteks“ tituleerida –, ent selle peale oleks värske sots Hvostov mulle sedamaid vastu nipsanud, et „Tambovi hunt on sulle setsimees, Aqualung!“ ja tal oleks kõigiti õigus olnud, minu antibolševistlikust ülestõusnud ja bolševike poolt verre uputatud Tambovi „hundid“, st talumehed on mulle tõepoolest mõõtmatult enam seltsimehed kui ükski sots mulle isegi sarkastilises võtmes mõelduna „seltsimees“ saaks olla.

    Niisiis: tore on, et sots Hovstov mu sarkastilist kommentaari märkas, tore isegi siis, kui mu kommentaari mõte talle kui „siserännanu pojale“ vist tabamatuks jäi. Misukest mõtet nüüd sots Hvostovile lähemalt selgitada võtan:

    vaata, sots Hvostov, „põliseesti poja“ vinklist vaadates on alati olnud suur naljanumber see va Teise ilmasõja ja Eesti Vabariigi okupeerimise käigus Nõukogude Venest „sisserännanute“ (samuti nende poegade) ennastkehutav illusioon, et just nemad on need, kes Eestisse „kultuuri“, sealhulgas põlevkivikaevandamise ja elektritootmise tõid. Ja minu poolt kommenteeritud sots Hvostovi eksikujutelma kohaselt: et ilma Eestisse kommunistliku okupatsiooni käigus sisserännanud hordide „panuseta“ loeksid tänased rehvormierakondlased oma muldonni põrandale kasetohust märssidest hunnikusse valatud musta poliitilist raha ja peaksid oma „parem-marksistlikke“ poliitpedeplaane lambarasvalambi elik „tattnina“ valgel.

    Nii ei ole see teps mitte, sots Hvostov! Kommunistlike sisserändajate tegelikuks (ja eestlaste kui rahva suhtes jätkuvalt hukatuslikuks) panuseks tuleb kahtlemata lugeda asjaolu, et sihuke kommunistide poolt loodud järelkommunistlik („antimarksistideks“ muteerunud hard-core marksistide) partei nagu Rehvormierakond seda ON, siinmail üleüldse olemas on ja seejuures veel koos sotsidega lilla koalitsioonina võimutseb ja parasjagu eesti rahvast koos nendesamade sisserännanutega homoseksualiseerib, mitte aga SEE, et nad oma Tõnismäe „smolnõis“ valdavalt sisserännanute poolt toodetud põlevkivielektri tarbivad -

    - see viimane on kommunistliku Venemaa okupatsiooni ja eestlaste kui rahva eluvõime vastu sihitud nn „rahvuspoliitika“ tagajärg, eesti ühiskonna POLIITILISELT TEADLIKU-TAHTLIKU sandistamise tagajärg. Selle tagajärg, et Punane Kreml käsitles eestlasi kui rahvast alaminimestest matsikarjana, kes sisserändajate (asustuskolonistide) abil kommunistlikult „industrialiseeriti“, jättes kommunistlikult „kollektiviseeritud“ eestlastele kohustuse toita Revolutsiooni Hälli Leningradi kartuli- ja Punast Moskvat sealihaešelonidega.

    Kas nüüd jõudis pärale, sots Hvostov, mida ma oma sarkasmiga silmas pidasin?

    VastaKustuta
  2. Komment Nummer 2

    Kuna sots Hvostovi käesoleva blogi nimetus on just selline nagu see on, siis leian ma igati õigustet olevat neis sisse- ja väljarannuvärkide asjus sots Hvostovi kui Eestisse sisse rännanu pojaga pikemasse diskussioon laskuda. Seda kui Eestisse repatrieerunu („taas-sisserännanu“) poeg ja õndsa Keisririigi päevil Venemaale Siberisse väljarännanu (st Venemaale Siberisse SISSE RÄNNANU) pojapojapoeg. Misuke tiitel mulle mõnes mõttes ehk isegi paljalt sisserännanu poja Hvostovi suhtes isegi suurema kompetentsi & kõrgema aujärje annab, või mis?

    Nõndasiis, sots Hvostov, sit down boychik, and listen very carefully, kuis need sisse- ja väljarännanu-värgid Pühal Emakesel Venemaal käinud on:

    mu isapoolne vanaisa, õndsa Isevalitsuse päevil maa-lootuses Venemaale Siberisse sisserännanu poeg Jaan, lasti Punase Venemaa võimesindajate poolt Rosentali eesti „kulaku“küla lähistel maha ja aeti tundmatusse auku kui „kulaklik võõrriigi natsionalist“ juba aasta enne seda, kui Punane Kreml ametliku salajase dokumendi koostas, mis Venemaale sisse rännanud eestlased „vaenulikuks rahvaks“ märgistas (Aadu Musta kui ajaloolasena sots Hvostovi kolleegi andmetel vormistati see dokument Kremlis 31. jaanuari 1938). Nõnda pole ma oma isapoolset vanaisa eales näinud (nagu ka oma emapoolset vanaisa, eestiaegset ausat konstaablit ja saksa-aegset kriminaalpolitseinikku, kes II ilmasõja pagulasena Inglismaale sisse rändas ja seal suri). Mu isa vanem vend leidis oma otsa venelaste Suure Isamaasõja päevil, kui ta oma semuga säälsamas Siberis põgenes (deserteerus) mingist Punaarmee range režiimiga sõjakoolist, kuhu ta vaenuliku rahva pojana ümberdresseerimiseks oli mõistetud ja kui punased inimkütid mõlemad vaenuliku rahva pojad otsekui küülikud maha nottisid.

    Sedapsi siis. Või „eks ta ole,“ nagu Vonnegut ütleb...

    Igatahes leidis mu ellu jäänud isapoolne vanaema, et temal kui vaenuliku rahva tütrel on targem oma ellujäänud poeg ja tütar, st minu isa ja tädi (mõlemad Vene poolt vaenuliku rahva sigitisteks kvalifitseeritud) kaasa võtta ja Eestisse repatrieeruda, paraku Nõukogude Venemaa poolt okupeeritud Eestisse nimelt.

    (Rahu nende kõigi põrmudele.)

    Miks ma ülal kirja panduga sots Hvostovi kui nõukogudevene sisserändaja poja (Eestis kehtestet, Ossinovski jt sisserännanute ja nende „põliseesti“ kollaborantide hinnangul „multikultuursesse“ Eestisse kehtestet ametliku doktriini põhjal) privilgeeritud palge ette ilmusin, imestab nüüd sots Hvostov. Mida ta tahab, see va mitmenda põlve kodnats Aqualung? Ega ometi ürita Aqualung nõukogudevene sisserännanuid kui gruppi milleski kahtlases süüdistada? Vahest nõuab see naljavend Aq. koguni „vabandusi“ ?!?

    Vastan: oma kujuteldavad „vabandused“ võib venenõukogude sisserändaja juba enne nende mõtteaineks võtmist minu poolest südamerahuga rulli keerata ja endale tagant sisse toppida. Minu eesmärgiks oli lihtsalt tõestada oma kompetentsi igatsorti „sisse- ja väljarändluste“ asjus ning õigust soovi korral sots Hvostovi poolt „sisserändajate poegade“ seisukohti ja vaateid kajastavasse blogisse legitiimse kirjasaatjana iga kell sisse marssida, et laiendada sots Hvostovi ülimalt kitsukest, nii sisuldasa kui instrumentaliseeritult poliitilis-emotsionaalseks väljapressimiseks konstrueeritud käsitlust.

    ÕÕNESTADA seda kurjalt pruugitavat käsitlust ja poliitilist kontsepti – nii nagu ausale kontrale ja kodnatsile kohane.

    VastaKustuta
  3. Hea Andrei!
    Palun pea nüüd natuke vahet ja püüa ikka aru saada, mida sa kirjutad. Nii segast asja nagu:

    Olevat sotside kontoris kohanud Andrei Sisserändovitši.
    Tegelikult pidanuks ta kirjutama Andrei Sisserändepojavitš.

    poleks küll oddanud vene keelt oskavalt inimeselt. Tõeline blamaaz ikka.
    Saa kaineks ja mõtle maailma üle järgi. ja siis hakka uuesti kirjutama.

    VastaKustuta